Artikler / Ergonomi / Jobber på løpende bånd med kontormølla

Jobber på løpende bånd med kontormølla

Skrevet av: Inventum

Publisert: 05.07.16 - Sist oppdatert: 13.02.20

Siste nytt for å forebygge sykefravær og holde arbeidstakerne friske, er gående arbeidsplasser. Stadig flere bedrifter installerer gåmøller under skrivebordene.

For kontoransatte med vondt i ryggen gir Kontormølla en mulighet til å holde musklaturen varm og ryggen i bevegelse, samtidig som du jobber normalt. Hvis du er en av dem som må «opp og gå» for å dempe ryggsmerten, bør du prøve kontormølla.

Sitter oss gjennom livet

Mange arbeidsplasser sliter med høyt sykefravær, og for mye stillesitting har sin del av skylden. Mange sitter hele dagen bak pulten sin på jobben, man sitter i bilen på vei til og fra jobb, og man sitter i sofaen om kvelden. Over halvparten av alle nordmenn arbeider foran en dataskjerm, og i snitt sitter en norsk kontorarbeider hele 13,5 timer hver dag.

Høyt sykefravær

I andre kvartal i 2013 lå sykefraværet blant arbeidstakere i Norge på 6,5 prosent, i følge Statistisk sentralbyrå. Kvinners sykefravær var på hele 8,4 prosent. I tidsskriftet til Den norske legeforening kommer det fram at om lag 80 prosent av oss har ryggproblemer i løpet av livet. Opp til 50 prosent kan ha vondt i ryggen i løpet av et år, mens 15 til 20 prosent har kontinuerlige plager.

Stor helsemssig gevinst

Den mye omtalte tidsklemma er et kjent problem for dem som ønsker å presse noen timers trening inn i hverdagen. Mosjon i arbeidstiden, kan derfor være en kombinasjon som gir stor helsemessig gevinst. Med en gåmølle under pulten vil du kunne bevege deg adskillige kilometer i løpet av en dag, nesten uten å merke det. Det ønskede resultatet er naturligvis økt blodsirkualsjon og økt forbrenning med påfølgende økt konsentrasjonsevne, færre ryggplager, minsket risiko for overvekt, livsstilslidelser, og hjerte- og karsykdommer.

En time om dagen

En times daglig gange gjør deg friskere, raskere og mer opplagt! Mange opplever også stor bedring av rygg- og bekkenplager når de sitter mindre og går mer. Med Kontromølle kan du både redusere sittetiden og få beveget deg på jobb!

Fordeler med å gå på jobben:

  • Oppmerksomhet, våkenhet og mental styrke
  • Utholdenhet og forbedret psykisk helse
  • Hindrer ryggplager
  • Reduserer risikoen for beinskjørhet og benbrudd
  • Mer effektiv hverdag
  • Positiv effekt på forstoppelse, overvekt, muskelstyrke, reaksjonstid, humør og seksualliv
  • Bedre søvn

6340-414-heading-600x450

Anbefalte saker:

Img 0835

Bli kjent med Inventum Narvik Kontorsenter

Inventum Narvik Kontorsenter ble etablert i oktober 2016. ...
Savo Skisse Cover

Inventumkatalogen 2019/2020

Se hele katalogen her - nå med linker ...
Unadjustednonraw Thumb 188e

Bli kjent med Inventum Kontor og Kaffe

Inventum Kontor og Kaffe er en totalleverandør innenfor ...
Kaffe

Forskjellige kaffedrikker

Det finnes mange forskjellige kaffedrikker. Her kan du ...