Artikler / Ergonomi / Betydningen av god kontorbelysning

Betydningen av god kontorbelysning

Skrevet av: Inventum

Publisert: 14.12.16 - Sist oppdatert: 13.02.20

Den personlige skrivebordslampen er faktisk en av de viktigste faktorene for å kunne oppnå et godt arbeidsmiljø.

Ubehag og smerter
En rekke smerter – hodepine, nakke- og rygglidelser samt såre øyne – kan tilskrives dårlig belysning. Dette er fordi kroppen kompenserer for dårlig belysning: Vi tilegner oss usunne arbeidsstillinger for å se bra. Når du innreder eller ommøblerer arbeidsplassen din er det viktig å tilføre nok lys fra en lampe som er fleksibel og enkel å justere.

Nøkkelen til å redusere allmennbelysningen
Ved å plassere en skrivebordslampe på hver arbeidsplass gir vi ikke bare hver enkelt en god og ergonomisk riktig belysningsløsning. Vi gjør det også mulig å redusere den generelle belysningen i rommet betraktelig.

Asymmetrisk lysfordeling
Den beste løsningen for å oppnå optimal arbeidsplassbelysning er ved å benytte en asymmetrisk skrivebordslampe.Det betyr at lyset fordeles jevnt og i en skrå vinkel over hele arbeidsflaten. Dermed minimaliseres faren for reflekser, og man unngår å sjenere arbeidskollegaene. Den jevne lysfordelingen letter også overgangen mellom lyse og mørke områder på arbeidsflaten og lar øynene dine arbeide i et konstant og behagelig lys.

Lampehodets bevegelse
Lampehodets fleksibilitet betyr at det er enkelt å justere skrivebordslampen til å passe dine behov.Det er kombinasjonen av arm- og hodebevegelser som bestemmer fleksibilitetsnivået i en skrivebordslampe. Alle våre skrivebordslamper har medium til høy fleksibilitet, hver av dem tilbyr en, to, eller en kombinasjon av alle tre hodebevegelser. Disse lampehodebevegelsene hjelper deg til å dirigere lyset dit hvor du behøver det, uten å flytte på selve skrivebordslampen.

Les mer om belysning på arbeidsplassen hos vår leverandør Glamox Luxo.

Av: Glamox Luxo

Anbefalte saker:

Img 0835

Bli kjent med Inventum Narvik Kontorsenter

Inventum Narvik Kontorsenter ble etablert i oktober 2016. ...
Savo Skisse Cover

Inventumkatalogen 2019/2020

Se hele katalogen her - nå med linker ...
Unadjustednonraw Thumb 188e

Bli kjent med Inventum Kontor og Kaffe

Inventum Kontor og Kaffe er en totalleverandør innenfor ...
Kaffe

Forskjellige kaffedrikker

Det finnes mange forskjellige kaffedrikker. Her kan du ...